>
                                                           

Mr. J.H. Schraven
laureate of RusPrix 2005 in nomination "Personal contribution into development of Russian-Dutch economic relations"
Mr. J.H. Schraven, President of Vereniging VNO-NCW is laureate of RUS Prix 2005 in nomination "Personal contribution to the development of Russian-Dutch economic relations"

De heer Jacques H. Schraven is op dit moment voorzitter van Vereniging VNO-NCW. Hij werd geboren op 8 februari 1942 te Tilburg. Na de militaire dienst als reserve officier studeerde hij van 1963-1968 Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen.

In 1968 trad hij in dienst bij de bedrijfsjuridische afdeling van de Koninklijke Shell Groep in Den Haag. Hij heeft een brede en gevarieerde ervaring binnen de Groep gehad. Na juridische en commercile functies in Nederland, Curaao, Venezuela en het Verenigd Koninkrijk ging hij in 1982 naar Buenos Aires als directievoorzitter van de Shell maatschappijen in Argentini. Aansluitend was hij een directeur van het Corporate Centre binnen de centrale kantoren van de Groep in Londen en Den Haag, verantwoordelijk voor juridische zaken en intellectuele eigendom. Vanaf 1 juli 1997 was hij President Directeur van Shell Nederland B.V.. Met ingang van 5 november 1999 werd hij voorzitter van de Vereniging VNO-NCW. Hij werd tevens lid en plaatsvervangend voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, voorzitter van de Stichting van de Arbeid en lid van de Bankraad. Ook is hij vice-voorzitter van UNICE, de Europese werkgeversorganisatie. Hij vervult verschillende andere maatschappelijke functies, die verband houden met zijn functie bij VNO-NCW.

Naast enige commissariaten van ondernemingen bekleedt hij bestuurlijke functies bij onder andere het Mauritshuis, het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, het Prinses Christina Concours, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Instituut Clingendael en de Carnegie Stichting. Verder is hij per 1 december 2004 benoemd als vice-chairman of the Board van Corus Group plc.

De heer Schraven is gehuwd en heeft een dochter en twee zoons. Zijn hobby`s zijn klassieke muziek en jazz, beeldende kunst, zeilen en golf.


Welcome letter of Deputy Prime Minister of the Russian Federation A.V. Dvorkovich to participants of RusPrix Award
Welcome letter of President of Chamber of Commerce of the Russian Federation E.M. Primakov to laureates of RusPrix Award
Welcome letter of Minister of Economic Affairs of the Netherlands M.J.A. van der Hoeven to laureates of RusPrix Award
Welcome letter of Deputy Prime Minister of the Russian Federation A.V. Gordeev to laureates of RusPrix Award
 
2010 - 2022 © RusPrix Award